Ljetni kamp
u planinama i uz more

Što je ljetni kamp?

Najbolje mjesto za ljetni provod Vašeg djeteta! Najvažnije nam je djeci ponuditi i omogućiti boravak u prirodi, uz šumu ili na moru, druženje bez mobitela te puno igre i smijeha, novih prijateljstava. Tada i usavršavanje najvažnijih životnih vještina s naglaskom na čitanje, postaje zanimljiva I zabavna igra zbog koje se lako pamti stečeno znanje! Ljetni kamp ŠLČ-a postaje je trajna ljubav!

Pruža djeci poticaj i želju, lakoću i samopouzdanjem kada u malim grupama dva puta dnevno pohađaju radionice čitanja, ležeći na jastucima, birajući knjige koje žele. Čitanju s razumijevanjem posvećujemo jednaku pažnju kao i interpretativnom čitanju, doprinosimo razvijanju njihove mašte, kreativnosti i humora. Novinarsko /radijskim radionicama dajemo im priliku da se u potpunosti izraze poštujući njihova mišljenja i htjenja. Stvaramo sadržaje za trajnu uspomenu.


Computer Man


Šuma, planina, more, plaža, svježi zrak i domaća hrana bit će sigurno i ljekovito mjesto za rast i razvoj Vaše djece.

Večernje vrijeme rezervirali smo za gledanje filmova u našoj dvorani, karaoke party, večer pod zvijezdama uz logorsku vatru, društvene igre i završni party iznenađenja noć prije povratka kući.

Morske večeri rezervirane su za noćno kupanje, šetnje rivom, sviranje gitare, društvene igre i sve ono što nam usput padne na pamet.

Čitanje

Svakodnevno razvijanje vještine čitanja kroz radionice koje se održavaju dva puta dnevno po sat vremenau sličnim ili istim čitalačkim grupama od najviše petero djece, osim kad je na rasporedu novinarska radionica u kojoj sudjeluju svi. Cilj je da djeca savladaju vještinu čitanja s razumijevanjem, tehniku disanja i dikciju. Prezentacijske vještine, razumijevanje medijskih sadržaja, rad ispred mikrofona kao I snimanja emisija koje sami pripremaju, znatno pozitivno utječe na rast samopouzdanja, pokazuju nam godine iskustva. Svaki polaznik kampa kući odlazi s novim navikama u čitanju, prihvaćanjem knjige kao izvora mašte , neki čak razviju i pravu ljubav prema čitanju jer su osjetili i doživjeli lakoću čitanja koristeći našu metodologiju.

Rekreacija

Čist i svjež zrak u srcu Nacionalnog parka Sjeverni Velebit ili boravak uz more, kupanje i povjetarac idealna su mjesta koje smo odabrali za boravak Vašeg djeteta u ljetnim danima.

Ličke šumske jagode, miris borova stvaraju jedinstven doživljaj dok šećemo sigurnim obilježenim stazama u neposrednoj blizini hotela Degenija. Cilj je uvesti djecu u svijet rekreacije u prirodnom okruženju uzimajući u obzir fizičku spremnost i spretnost. Upravo iz tog razloga biramo igre koje ne zahtijevaju sportsku spremu djece. Dnevno hodamo po nekoliko kilometara, igramo graničara, odbojku, nogomet, badminton, frizbi, onako kako djeca žele.

Za starije od 11 godina, u Novalji, rekreaciju smo usmjerili na plivanje I igre u moru. Šetnje, odbojka na pijesku (novi teren je na samoj plaži gdje smo smješteni) ili badminton aktivnosti su koje smo isplanirali. Svaka nova, dječja ideja je uvijek dobrodošla.

Audio radionice

Koristeći maštu, djeca zajedno pripremaju sadržaje za radio radionice, poput malih vijesti, prognoze, sportskih izvještaja ili pak izmišljene reklame i priče te s osmijehom prihvaćaju uloge radijskih ili televizijskih voditelja prezentirajući tekstove koje su pripremili ( nekada je to bolje od sadržaja koje možemo čuti u medijima. Audio radionice su na programu jednom dnevno bez vremenskog ograničenja dajući na taj način djeci vremena da nauče čitati tekst a onda ispred mikrofona jačaju samopuzdanje i oslobađaju se straha od javnog nastupa i govora.

Termini

Trajanje

ljetnog kampa

 

7 noćenja i 8 dana

 

Organizirani prijevoz za ljetni kamp Krasno uz stručno vodstvo. Polazak iz Zagreba i Karlovca!

ČITANJE, SVJEŽI ZRAK I POGLED NA PLANINU ILI MORE

Krasno je jedno od naših najvećih planinskih naselja smješteno na sjevernim obroncima Velebita na visini od 800 metara kao dio Nacionalnog Parka prirode Velebit.

Šumarski muzej, razni OPG-ovi, pilane samo su neki od sadržaja ovog divnog malog sela koji nosi veliku priču. Djeci pak najzanimljivije jest Kuća Velebita u kojoj zaista dožive ljepotu Velebita koristeći razne tehnologije ovog divnog novog muzeja.

Novalja je svima poznata kao hrvatska Ibiza. No, priča o Novalji započinje davno u povijesti o kojoj se i danas saznaju novi detalji, jer arheolozi iz godine u godinu donose vijesti od kojih neke mijenjaju našu povijest. Potopljeni grad Cissa kao i pronađeni ostaci govore stotinu priča. Lunjski maslinici privlače turiste iz cijeloga svijeta, nude ljepotu od preko 80 tisuća stabala, najstarija maslina ima 1600 godina.

Predivne plaže, kristalno more, ljekovito bilje i neobičan okoliš, ljepote su grada Novalje.

Raspored dnevnih aktivnosti

Raspored dnevnih aktivnosti
 • 9:00doručak
 • 9:45čitanje/rekreacija
 • 13:00ručak
 • 13:45slobodno vrijeme
 • 15:00audio radionica
 • 17:00čitanje/rekreacija
 • 19:00večera
 • 19:45karaoke party
 • 22:00spavanje

Cijene

Krasno

2.999,00kn
Često postavljena pitanja!

Rezervacija

Rezervirajte kampiranje!

Nakon rezervacije zaprimiti ćete potvrdni email.

Kontakt podaci

 • Adrijana Škandro - Voditelj projekta
 • tel: +385 (0)95 364 9955
 • email: info@slc.hr
 • www.slc.hr
 • Novalja - Lunjski put 77

Organizator

Prijatelji

 • Otvoreni radio
 • City Radio