Ljetni kamp
Lika 2023

Što je ljetni kamp?

Ljetni kamp na imanju Majsić, u srcu Like je najbolji izbor za ljetni provod Vašeg djeteta! Svako dijete od 7 do 17 godina je dobrodošlo! Djeci ponuditi i omogućiti boravak u prirodi kako bi udisali čist i svjež zrak, sami ubirali plodove koje mogu konzumirati (imamo svoj vrt), čitanje na velikim žutim jastucima u potpuno opuštenom okruženju na livadi ili uz bazen, život bez mobitela i puno novih prijatelja. U sklopu kampa djeci su na raspolaganju: dječje igralište, bazen, teren za nogomet, odbojku i badmiton, a u cijenu su uključeni i izleti; izvor rijeke Gacke, Dolina Jelena (druženje i hranjenje), Baraćeve spilje i poslijepodne u Book dvorištu (čitanje knjiga uz domaće sokove i čajeve).


Ljetni kamp LIKA 2022


Metodologija


Metodologija rada odobrena i preporučena od Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i Agencije za odgoj i obrazovanje pruža djeci poticaj i želju, lakoću i samopouzdanje kada u malim grupama dva puta dnevno pohađaju radionice čitanja, ležeći na jastucima, birajući knjige koje žele. Čitanju s razumijevanjem posvećujemo jednaku pažnju kao i interpretativnom čitanju ,dubinskom čitanju te doprinosimo razvijanju njihove mašte, kreativnosti i humora.

Šuma, planina, svježi zrak i domaća hrana bit će sigurno i ljekovito mjesto za mentalni i emocionalni rast i razvoj Vaše djece..

Čitanje

Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle! Zato svakodnevno razvijanje vještine čitanja kroz zabavne radionice koje se održavaju dva puta dnevno po sat vremena u sličnim ili istim čitalačkim grupama od najviše petero djece, otvara neka nova vrata jer djeca čitanje (ako nisu naučili tehniku) doživljavaju kao kaznu ili dosadu. Osim kod nas! Nakon naših kampova djeca su oduševljena čitanjem i slikama koje su sami stvarali u svojim maštovitim glavicama pa često čujemo kako je knjiga puno bolja nego film.

Rekreacija i sport

Čist i svjež zrak u srcu Like u dolini rijeke Gacke idealno je mjesto za igru, rekreaciju i sport! Djeci je na raspolaganju teren za tenis, košarku, nogomet, rukomet, odbojku i badminton i ono što ih najviše veseli u ljetnim toplim danima, jest korištenje bazena samo za nas. Cilj je uvesti djecu u svijet rekreacije u prirodnom okruženju uzimajući u obzir fizičku spremnost i spretnost. Upravo iz tog razloga biramo igre koje ne zahtijevaju sportsku spremu djece.

Audio radionice

Uz stručno vodstvo poznate bivše radijske i televizijske voditeljice Adrijane (Tolj) Škandro, djeca imaju priliku učiti od najboljih! Koristeći maštu zajedno pripremaju sadržaje za radio radionice, poput malih vijesti, prognoze, sportskih izvještaja ili pak izmišljene reklame i priče te s osmijehom prihvaćaju uloge radijskih ili televizijskih voditelja prezentirajući tekstove koje su pripremili (nekada je to bolje od sadržaja koje možemo čuti u medijima).

Termini

Trajanje

ljetnog kampa

 

5 noćenja, 6 dana

 

ZAŠTO U LIKU LJETI?

Zato jer nam je preko dana taman toplo i zato jer se u prohladnim noćima naspavamo kao bebe. Okružena je gorskim lancima, prepuna rijeka i najzelenija na svijetu. Selo Čovići pravi je primjer ličke ljepote! Na predivnom imanju Majsić imamo baš sve što nam je potrebno za najbolje ljeto ikad!

I zato jer volimo legende! 😊

Prema legendi, živjele su dvije sestre. Kad im je otac umro ostavi im u naslijeđe zemlje koje mi danas zovemo Likom i Krbavom. Bolesna sestra je putovala posvuda tražeći lijek svojoj bolesti. Tako dođe do Ribnika, sela u blizini današnjeg Gospića, ožedni i napije se vode, pa joj zdravlje krene na bolje. Vidi da joj voda čini dobro i da je lijek ili po štokavskoj ikavici "lik" za njenu bolest. Ljekovitu vodu prozva lika, a po vodi cijela zemlja koju je naslijedila dobi ime Lika.

Raspored dnevnih aktivnosti

Raspored dnevnih aktivnosti
 • 9:00doručak
 • 9:45čitanje/rekreacija/izleti
 • 13:00ručak
 • 13:45slobodno vrijeme
 • 15:00audio radionica
 • 17:00čitanje/rekreacija
 • 19:00večera
 • 19:45karaoke/kino večer
 • 22:00spavanje

Cijena

Imanje Majsić

687,50eur

(PDV uključen)

U cijenu je uračunat smještaj, 5 obroka dnevno, 20 sati radionica, 24/h nadzor licenciranih edukatora ŠLČ-a, dodatno osiguranje, svi potrebni rekviziti i materijali kako bi Vaši klinci poželjeli ostati s nama cijelo ljeto!

Često postavljena pitanja!

Rezervacija

Rezervirajte kampiranje!

Nakon rezervacije zaprimiti ćete potvrdni email.

Kontakt podaci

 • Adrijana Škandro - Voditelj projekta
 • tel: +385 (0)95 364 9955
 • email: info@slc.hr
 • www.slc.hr
 • Novalja - Lunjski put 77

Organizator

Prijatelji

 • Otvoreni radio
 • City Radio